top of page

ŞEBEKE BAĞLANTILI (ON-GRİD) GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Şebeke bağlantılı sistemlerde; kullanıcının enerji tüketimi öncelikle güneş enerjisi (fotovoltaik[PV]) sisteminin ürettiği enerjiden karşılanır. Tüketimin üretimden fazla olduğu durumlarda kullanıcı tüketim fazlası enerjiyi şebekeden almakta; buna karşılık, kullanıcının tüketimi üretiminden az olduğu durumlarda ise üretim fazlası enerji devletin alım garantisi ile şebekeye verilmektedir. 

Burada kullanılan çift yönlü sayaç veya devletin ön gördüğü sayaçlar sayesinde şebekeden ne kadar tüketildiği ve şebekeye ne kadar verildiği gibi tüm veriler kaydedilir. Bu sayede üretilen enerjinin boşa gitmemesi sağlanmış olur. Elektrik aboneliği olan herkes bu sistemleri kullanarak, enerjisini güneşten alabilir.

Sistem şebekeye bağlanır.

Sistemde tüketimden fazla üretim olursa şebekeye satma imkanı vardır.

Sistemde üretim olmadığında veya azaldığında şebekeden beslenir.

Sistemin projelendirme ve izin süreci 3-4 ay sürebilir.

Güneş Panelleri Teknisyenleri
Güneş Paneli Ana Sayfa

ŞEBEKEDEN BAĞIMSIZ (OFF-GRİD) GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Şebekenin bulunmadığı yerlerde ihtiyaç duyulan enerjinin tamamının güneşten karşılandığı projelerdir. Tak Çalıştır sistem olarak kullanılır. Bu sistemlerde fotovoltaik (PV) paneller ile üretilen elektrik enerjisi akülerde depolanır ve kullanıcı enerji ihtiyacını (gece-gündüz) bu akülerden sağlar. Sistemin kapasitesi, otonomi süresi boyunca (güneşten elektrik üretilemediği süreç) kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde boyutlandırılabilir. 

 

Burada profesyonel bir çalışma yapmak çok önemlidir. Tüketim cihazlarının ve bunların ne kadar enerji tükettiğinin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Gerekirse yedekleme süresi biraz uzun tutularak güneşin olmadığı günlerde de enerji kesintisinin önüne geçilir. Bu sistemler jeneratörle kıyaslandığında çok mantıklı ticari sonuçlar doğurmakta ve bu yatırımlar çok kısa sürede kendini amorti edebilmektedir.

Sistemin şebekeye ihtiyaç yoktur ve sistem şebekeye enerji vermez.

Sistemde tüketimden fazla üretim olursa bataryaya depolama imkanı vardır.

Sistemde üretim olmadığında veya azaldığında bataryadan beslenir.

Sistemin projelendirme ve izin süreci yoktur.

HİBRİT GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Şebeke bağlantılı (On Grid) sistemlerin çalışma mantığı ile aynıdır. Tek fark Hibrit Sistem için kullanılan çeviriciye (inverter) ilave olarak batarya eklenir. Gün içinde tüketilmeyen enerji bataryaya depolanır ve tüketimin fazla olduğu akşam saatlerinde şebekeden enerji almak yerine bataryaya depolanan enerji tüketilir.

Sistem şebekeye bağlanır.

Sistemde tüketimden fazla üretim olursa bataryaya depolama veya şebekeye satma imkanı vardır.

Sistemde üretim olmadığında veya azaldığında önce bataryadan sonra gerekirse şebekeden beslenir.

Projelendirme ve izin süreci 3-4 ay sürebilir.

Güneş Enerjili Ev
Fabrika Binasında Güneş Panelleri

ÇATI TİPİ GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Fazla gölgelenmeye maruz kalmayan ve müsait olan tüm çatılara; şebeke bağlantılı, şebekeden bağımsız veya hibrit olan tüm sistemler kurularak enerji ihtiyacı güneşten karşılanabilir.

Çatılara güneş enerjisi konumlandırmak; günümüzde hızlı yatırım geri dönüşleri sağlaması, düşen kurulum maliyetleri, karbon emisyonu ve küresel enerji krizini azalması nedeniyle çok sıklıkla tercih edilen bir sistem haline gelmiştir. Çatı tipi Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumu ile sınırsız ve çevre dostu olan bu enerji kaynağı fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltarak, bu kolaylığın insanlarla buluşmasına olanak tanımıştır.

Güneş ışınlarını elektriğe çeviren solar sistemlerin kullanımı, panel fiyatlarının düşmesi ile dünya genelinde özellikle gelişmiş ülkelerde hızla yaygınlaşmaktadır.

Elektrik ihtiyacınıza uygun olan güneş enerji sistemini çatınıza kurdurabilir ve hemen tasarruf etmeye başlayabilirsiniz.

Bu uygulama; Konutlar, Bağ Evleri ve Villalar, Kamu veya Ticari Kurum ve Kuruluş Binaları, Okul ve Üniversiteler, Ticari İşletmeler, Fabrikalar, Endüstriyel Tesisler, Sanayi Tesisleri, Hayvancılık Tesisleri, İmalathaneler, Soğuk Hava Depoları, Depo ve Antrepolar, Akaryakıt İstasyonları, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, Oteller, Hastaneler, Alışveriş Merkezleri, Stadyumlar, Fuar Alanları, Otobüs Terminalleri, Havalimanları gibi pek çok alanda aktif şekilde kullanım için uygundur. 

ARAZİ TİPİ GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ

Ülkemizde 5 MW gücün altında lisans gerektirmeden ve 5 MW gücün üstünde lisans başvurusu yaparak Güneş Enerjisi Santrali kurulabilir.

Çatısı olmayan veya çatılarında yeri olmayan, yüksek elektrik maliyetlerine sahip endüstriyel tesisler başta olmak üzere tüm iş yerleri, ticari işletmeler, konutlar, bağ evi ve villalar gibi pek çok yer için istenilen özellikleri karşılayan arazilere; şebeke bağlantılı, şebekeden bağımsız veya hibrit olan tüm sistemler kurularak enerji ihtiyacı güneşten karşılanabilir.

Tarımsal faaliyetlere elverişsiz olan atıl durumdaki arazileri güneş enerjisi sistemleri ile değerlendirerek ekonomiye kazandırabilirsiniz. Çatıların veya otopark alanlarının gerekli olan uygulama alanını karşılamaması durumlarında arazi tipi güneş enerjisi sistem uygulamaları ideal bir çözüm olabilir.

Uygun arazinize güneş enerji sistemi kurarak hem kara hem temiz enerjiye geçebilirsiniz.

Bu uygulama; Konutlar, Bağ Evleri ve Villalar, Çiftlikler, Siteler, Oteller, Fabrikalar, Endüstriyel Tesisler, Kırsal Alanlar, Şehir Merkezleri, Açık Alanlar gibi yerlerde bulunan uygun arazilerde aktif şekilde kullanım için uygundur. 

Güneş Paneli Çiftliği
Güneş paneli

GÜNEŞ ENERJİLİ TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ

Güneş enerjili tarımsal sulama sistemleri güneş enerjisinden faydalanılarak elektrik motorlu pompaların çalıştırılmasını sağlayan sistemlerdir. 

Güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile göllerden, akarsulardan ve yer altı sularından tarım alanlarınıza su taşıyarak enerji maliyetini ortadan kaldırabilirsiniz.

Elektriğin olmadığı yerlerde jeneratör veya pancar motoru gibi ekipmanlar ile yapılan sulama sistemlerine karşılık güneş enerjili sulama sistemi; bakım gerektirmemesi ve ilk yatırım bedelinden başka masrafa ihtiyaç duymaması sayesinde mantıklı ticari sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Bütün tarımsal işletmelerin sulama ihtiyacı farklı olduğu için ihtiyacınız olan sulama miktarınızı tespit edilerek size özel ve size en uygun sistem tasarımı ile tarımsal sulama sistemleri için ekonomik, uzun ömürlü ve çevreci çözümler sunmaktayız.

Bu uygulama; Tarımsal Sulama Projeleri, Derinkuyu Pompa İstasyonları, Tüm Kuyu Pompaları, Pompa Terfi İstasyonları, Kamusal Sulama Alanları, Yazlıklar ve Yaylalar, Bağ Evleri, Elektrik Şebekesinin Olmadığı Yerlerdeki Meskenler gibi alanlarda aktif şekilde kullanım için uygundur. 

GÜNEŞ ENERJİLİ AYDINLATMA VE KAMERA SİSTEMLERİ

Fotovoltaik (PV) güneş enerjisinin çok pratik ve ekonomik çözümler sunduğu alanlardan bir diğeri ise aydınlatma ve kamera sistemleridir. 

Genellikle elektrik hattı çekmenin çok meşakkatli olduğu yerlerde bu sistemler kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilmektedir. 

Hiçbir elektrik kaynağı ya da kablolama gerektirmeksizin, abonelik masrafları veya aylık ücretler olmaksızın, güneş enerjisini kullanarak solar aydınlatma ve kamera sistemlerini şarj edip çalıştırmak mümkündür.  

Lamba
Güneş Paneli Çatı

GÜNEŞ ENERJİLİ OTOPARK VE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI

Açık otoparka güneş paneli sistemi entegre etmek, çevre dostu enerji üretimi sağlar. Güneş panelleri, otopark alanının üstüne monte edilebilir ve bu sayede gün boyunca güneş ışığından enerji elde edilebilir. 

Bu enerji, otoparkın aydınlatması, güvenlik kameraları veya elektrikli şarj istasyonları gibi ihtiyaçlar için kullanılabilir, böylece otoparkın sürdürülebilirliği artar.

İster bir, ister birden fazla araçlık otopark alanları, düzgün bir geometriye sahip olmasalar dahi solar santrallere çevrilebilir.

Güneş enerjili otopark sistemleri, çatı uygulamalarındaki proje uygulama alanının yetersiz kalması durumunda çözüm olabilecek ayrıca bir alternatiftir.

Elektrikli araçlar için bireysel bir şekilde elektrikli şarj istasyonları kurdurarak araçlarınızın enerji maliyetini düşürebilirsiniz.

Elektrikli araçlar için ticari bir şekilde elektrikli şarj istasyonları kurdurarak gelir elde edebilirsiniz. 

Bu uygulama; Bireysel Otoparklar, Site Otoparkları, Kamu veya Özel Otoparklar, Apartmanlar, Müstakil Evler, Alışveriş Merkezleri gibi alanlarda aktif şekilde kullanım için uygundur. 

bottom of page